EAIC tingkat usaha perkasa budaya integriti

PETALING JAYA: Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC) akan meningkatkan usaha memperkasa budaya berintegriti dalam kalangan pegawai penguat kuasa dan agensi penguatkuasaan di bawah seliaanya di Selangor serta seluruh negara amnya selaras dengan titah Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah.

EAIC dalam satu kenyataan memaklumkan, ia berikutan peranannya selaku agensi yang bertanggungjawab mengawal selia pematuhan integriti pegawai penguat kuasa dan agensi penguatkuasaan di bawah Akta Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan 2009 [Akta 700].

“EAIC menjunjung kasih atas titah Duli Yang Maha Mulia Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj ibniAlmarhum Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj pada Rabu, 28 Julai 2021 yang telah menzahirkan kebimbangan terhadap aktiviti rasuah atau pecah amanah yang boleh meruntuhkan imej pentadbiran dan nama baik pegawai Kerajaan di Negeri Selangor.

“EAIC menyanjung tinggi pendirian dan ketegasan Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan dalam memastikan aktiviti rasuah atau pecah amanah di Negeri Selangor dapat dibenteras” katanya.

Sumber : Utusan Online

Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan
Aras 5, Blok Menara
Menara Usahawan
No. 18 Persiaran Perdana, Presint 2
62652 Putrajaya, Malaysia

am TALIAN AM+603-8880 5650

faks FAKS+603-8880 5646

emel E-MEL Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.